Hemply Balance Holding AB (publ) (”Hemply Balance” eller ”Bolaget”) dotterbolag Hemply Services AB har idag ingått samarbetsavtal med Health and Sport Nutrition Group HSNG AB (”HSNG”) avseende försäljning av Bolagets intimvårdsserie och kosmetiska produkter.

Om samarbetet
Avtalet omfattar Hemply Balance intimvårdsserie och kosmetiska produkter. Bolagets kosmetiska produkter består av ett skin balm och ett lip balm. Intimvårdsserien består av tre produkter innefattande ett serum, en tvätt och en olja. Alla produkterna är veganska och innehåller ekologiska plantbaserade ingredienser samt högkvalitativ CBD. Intimvårdsserien är utvecklad i samråd med Bolagets Chief Medical Officer, Dr. Hildur Hadenius. Produktion av intimvårdsserien sker i Sverige och produkterna har ett rekommenderat konsumentpris från 399 kr till 699 kr. Hemply Balance är det första varumärket i Europa med intimvårdsprodukter innehållande CBD. Avtalet garanterar inte Bolaget någon försäljningsvolym.

Om HSNG
Health and Sports Nutrition Group HSNG AB består av Gymgrossisten.com och Bodystore.com, tillsammans med Fitness Market Nordic. Koncernen är ledande inom försäljning av kosttillskott och hälsokost på den nordiska marknaden. Sedan januari 2018 är HSNG en del av koncernen Orkla och tillhör affärssegmentet Orkla Care.

Kommentar
”Det är mycket glädjande att vi tecknar ännu ett samarbetsavtal med en ledande återförsäljare på den svenska marknaden. Det antyder på nytt att våra produkter är efterfrågade och att Bolagets expansiva resa fortsätter i rätt riktning”, säger Jonas Lenne, VD Hemply Balance.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jonas Lenne
VD
Email: investor.relations@hemplybalance.com

Pingis Berg-Hadenius
Styrelseordförande
Email: hadenius@economista.se

Om Hemply Balance
Hemply Balance Holding AB (publ) äger två varumärken, Hemply Balance och Hemp Juice. Bolaget är ett hälsokostbolag som saluför innovativa, trygga och högkvalitativa produkter inom tre kategorier: kosttillskott, kosttillskott för husdjur samt skönhetsprodukter. Fokus är främst på produkter som innehåller CBD och Adaptogener, och adderar det vi benämner som ”The Missing Ingredient”. Bolaget prioriterar affärsmässigt den egna e-handeln genom sina varumärken Hemply Balance och Hemp Juice, med inslag av strategiska återförsäljare och distributörer. Bolaget adresserar primärt den europeiska marknaden dock även med inslag från den japanska marknaden. Bolaget är noterat på NGM Nordic SME i Stockholm.
 
Augment Partners AB, tel. +46 8 604 22 55, e-post: info@augment.se är Bolagets Mentor.

För mer information, se Hemply Balance hemsida www.hemplybalance.com eller www.hempjuice.pl