Hemply Balance Holding AB (publ):s (”Hemply Balance” eller ”Bolaget”) meddelar att det helägda dotterbolaget Glowing Pine B.V idag lanserar en ny produktserie på den internationella marknaden

Bolagets nya produktserie består av fyra CBD-oljor med MCT-olja som bas och lanseras i fyra olika procenthalter; 6%, 16%, 21% samt 31% CBD. Produkterna har ett rekommenderat konsumentpris från 399 kr till 1499 kr och kommer saluföras på Bolagets tre domäner samt till återförsäljare i Europa.

MCT står för Medium Chain Triglycerides. Fördelen med MCT är att kroppen snabbt kan ta upp de mättade fettsyror som oljan innehåller till skillnad från andra fettsyror. Vidare innebär det att kroppen på ett snabbt sätt kan omvandla MCT-oljan till bränsle för kroppen. Vid användning av MCT-olja som bärare av CBD ökar biotillgängligheten till följd av MCT-oljans funktion. Det vill säga hur mycket och hur snabbt kroppen tar upp produktens fytocannabinoider.

Kommentar
”Sedan Hemply Balance grundades 2016 har bolaget alltid fokuserat på att ligga i framkant gällande produktutveckling. Våra nya CBD-oljor med MCT som bas är ett viktigt steg i vår produktutveckling. Med produkternas prägel ser vi goda möjligheter till att kliva in på nya marknader och fortsätta vår tillväxtresa. Målsättningen är att vi med nya produktlanseringar ska kunna öka vår tillväxttakt och ingå fler samarbeten”, säger Jonas Lenne, VD Hemply Balance.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jonas Lenne
VD
Tel: +46 (0) 734 26 37 43
Email: lenne@hemplybalance.com

Pingis Berg-Hadenius
Styrelseordförande
Tel: +46 (0) 708 32 76 57
Email: hadenius@economista.se

Om Hemply Balance
Hemply Balance Holding AB (publ) är ett hälsokostbolag som säljer trygga och högkvalitativa hampaprodukter inom intimvård samt hampolja och hampakapslar utanför Sverige. Bolagets mål är att befästa positionen som den ledande aktören inom högkvalitativa hampaprodukter i Sverige och bli en betydande aktör i Europa.

Augment Partners AB, tel. +46 8 604 22 55, e-post: info@augment.se är Bolagets Mentor.

För mer information, se Hemply Balances hemsida www.hemplybalance.com